linker
Loading...

Učestala pitanja o progresivima

Što su to progresivi?

Progresivi su naočale u kojima imate sve udaljenosti od gledanja u daljinu do čitanja tako više nikada ne trebate mijenjati naočale za daljinu i naočale za čitanje. Progresivi također mogu biti i sunčane naočale ili naočale koje tamne na suncu tako da progresivi zamjenjuju troje naočala i nosiocu olakšavaju svakodnevne aktivnosti. Progresivne naočale stavljate ujutro kada se probudite i skidate ih navečer kada spavate. U suradnji s našim partnerom, njemačkom tvrtkom LEICA, osigurali smo Vam dva progresiva po cijeni jednih (1+1 GRATIS). Drugi par progresivnih naočalnih leća Vam poklanjamo, a okviri mogu biti Vaši ili možete odabrati nove okvire u našoj optici uz odlične popuste na dioptrijske okvire.

Koliko traju progresivi?

Za razliku od jednojakosnih naocala (samo za daleko ili samo za blizu) koje u prosjeku traju 2 godine, progresivi u prosjeku traju 4 do 5 godina. U našoj praksi klijenti dolaze po nove progresive najranije za 3 godine, a najkasnije za 6 godina.

Što utječe na cijenu progresiva?

Najbitniji faktor je širina vidnog polja za blizinu i srednju udaljenost. Blizina oscilira od 30cm do 50cm, ovisno o visini osobe i dužini ruku, dok je srednja udaljost 80cm do 1 metar. Sve udaljenosti nakon 6 metara se deklariraju kao vid na daljinu. Preporučljivo je uzeti progresive sa što širim kanalima za srednju udaljenost i čitanje.

Drugi faktor koji utječe na cijenu je debljina naočalne leće koji se stručno zove index loma svjetlosti. Debljina naočalne leće ima iste oznake za sve vrste naočalnih leća (progresivi, jednojakosne leće, uredske leće, bifokali, itd). Najdeblja leća ima oznaku 1,5, malo stanjena leća ima oznaku 1,6, još više stanjena leća je 1,67 i najtanja naočalna leća ima oznaku 1,74. Kada se radi o visokim dioptrijama onda je uvijek poželjno stanjiti leću tako da estetski ne viri izvan rubova dioptrijskog okvira. Ukoliko se radi o dioptrijskom okviru na bušenje (rimless) ili na flaks onda se takve okvire ugrađuju indexi 1,6 i 1,67 jer su takve naočalne leće izrađene od materijala trivex koji ima veću otpornost na lomove.

Dodaci kao što su Transitions i Xtractive (tamne na suncu), polarizacija, zaštita od plave svjetlosti, antireflenski sloj, sloj protiv grebanja, sloj protiv magljenja, UV zaštita te sloj protiv prljanja dodatno se ne naplaćuju u Vision centru dok se u većini optiku u Hrvatskoj svaki dodatak dodatno naplaćuje.

Sama dioptrija utječe maksimalno 25% na odabir i cijenu progresiva. Dioptrija je najviše povezana sa stanjivanjem naočalnih leća. Izuzetno je bitno kompletno stanje oka, motorika očnih mišića, akomodacija, snaga oka, niktalopija (noćna sljepoća), strabizam, anizometropija, ambliopya, nystagmus, adicija… Radi toga je pregled kod nas besplatan jer bez detaljnog pregleda i konzultacija za progresive koji se naziva „60min IEXAM“ određivanje vrste i cijene progresiva je nagađanje.

Koliko koštaju progresivi?

Na pitanje “Koliko koštaju progresivi?” je poprilično nezahvalno odgovoriti bez detaljnog pregleda vida koji je za Vas potpuno besplatan i ne obvezuje Vas na kupnju naočala. Progresivi su kompleksni multifokali koji su se s godinama poprilično razvili. U ponudi imamo preko 4.040 različitih cijena ovisno o dizajnu progresiva, širini vidnog polja, debljini naočalne leće, doradama i filterima što smo objasnili u prethodnom pitanju.

Pregled vida za klasične jednojakosne naočale i pregled vida za progresivne naočale se poprilično razlikuju. Klasičan pregled vida traje 10 do 20 minuta, dok preged vida za progresive traje 60 do 90 minuta. Prilikom detaljnog pregleda vida dioptrija oka je samo jedan od faktora koji određuje koji progresivi su idealni za Vas. Tu su akomodacija oka, vizus, očni mišići, očni tlak, Vaša povijest bolesti, Vaše svakodnevne aktivnosti koje progresivi moraju zadovoljiti te kompletno stanje oka.

Progresivi koji se nalaze u ponudi našeg Vision centra cjenovno idu od 600 EUR pa naviše. Najprodavaniji progresivi koji čine 80% svih prodanih progresiva u našem Vision centru su LEICA VARIOVID koji cjenovno idu od 1.000 EUR (1+1 GRATIS). VARIOVID je “best buy” što se tiče svih progresiva jer imaju široko vidno polje za blizinu i srednju udaljnost, a jedni su od najkvalitetnijih progresivnih leća uopće.

Svi LEICA VARIOVID progresivi u Vision centru imaju kompletnu UV zaštitu od štetnih UVA i UVB zraka, antirefleksni sloj, sloj protiv grebanja, hidrofobni sloj i antistatički sloj koji odbija prašinu s površine leće. Na sve LEICA progresive imate 3 godine tvorničku garanciju na zaštitne slojeve koju možete aktivirati u našem Vision centru bez obzira u kojoj ste optici u Svijetu kupili Leica progresivne naočale.

KAKO SE NARUČITI NA KONZULTACIJE I BESPLATAN PREGLED VIDA?

Za sva dodatna pitanja slobodno nam se obratite s povjerenjem na broj telefona 01 3778 539 i mi ćemo učiniti sve što je u našoj moći da budete zadovoljni s kvalitetom i cijenom Vaših novih LEICA progresivnih naočala.

Napomena: Ova web stranica i svi tekstovi na njoj su intelektualno vlasništvo tvrtke Optopharm d.o.o.. Svako neovlašteno kopiranje ili korištenje podataka sadržanih na ovoj stranici bez prethodnog pisanog dopuštenja tvrtke Optopharm d.o.o. strogo je zabranjeno.

MidasPixel