linker
Loading...

Učestala pitanja o progresivima

Što su to progresivi?

Progresivi su naočale u kojima imate sve udaljenosti od gledanja u daljinu do čitanja tako više nikada ne trebate mijenjati naočale za daljinu, naočale za kompjuter ili dok kuhate i naočale za blizinu. Progresivi također mogu biti i sunčane naočale ili naočale koje tamne na suncu tako da progresivi zamjenjuju troje naočala i nosiocu olakšavaju svakodnevne aktivnosti. Progresivne naočale stavljate ujutro kada se probudite i skidate ih navečer kada spavate. U suradnji s našim partnerom, francuskom tvrtkom Essilor, osigurali smo Vam dva progresiva po cijeni jednih (1+1 GRATIS). Drugi par progresivnih naočalnih leća poklanja Vam Essilor, a okviri mogu biti Vaši ili možete odabrati nove okvire u našoj optici uz odlične popuste na dioptrijske okvire.

Koliko traju progresivi?

Za razliku od jednojakosnih naocala (samo za daleko ili samo za blizu) koje u prosjeku traju 2 godine, progresivi u prosjeku traju 5 godina. U našoj praksi klijenti dolaze po nove progresive između 4 i 7 godina.

Što utječe na cijenu progresiva?

Najbitniji faktor je širina vidnog polja za blizinu i srednju udaljenost. Blizina oscilira od 30cm do 50cm, ovisno o visini osobe i dužini ruku, dok je srednja udaljost 80cm do 1 metar. Essilor u ponudi ima 6 različitih širina kanala. Širinu kanala u našem Vision centru označavamo sa brojevima od 6 (najšire vidno polje) do 1 (najuže vidno polje). Tako progresivi Vairilux XR PRO imaju širinu vidnog kanala za blizinu i srednju udaljenost pa smo mu dodjelili oznaku 6, XR track smo označili sa 5, XR design sa 4, Physio sa 3, Comfort MAX sa širinom 2 i Liberty ima najužu širinu vidnog kanala za blizinu i srednju udaljenost pa je dobio oznaku 1. Najprodavaniji progresivi u našem Vision centru su XR design radi idealnog omjera cijene i kvalitete.

Drugi faktor koji utječe na cijenu je debljina naočalne leće koji se stručno zove index loma svjetlosti. Debljina naočalne leće ima iste oznake za sve vrste naočalnih leća (progresivi, jednojakosne leće, uredske leće, bifokali, itd). Najdeblja leća ima oznaku 1,5 orma, malo stanjena leća ima oznaku 1,6 ormix, još više stanjena leća je 1,67 stylis i najtanja naočalna leća ima oznaku 1,74 lineis. Kada se radi o visokim dioptrijama onda je uvijek poželjno stanjiti leću tako da estetski ne viri izvan rubova dioptrijskog okvira. Ukoliko se radi o dioptrijskom okviru na bušenje (rimless) ili na flaks onda se takve okvire ugrađuju indexi 1,6 ormix i 1,67 stylis jer su takve naočalne leće izrađene od materijala trivex koji ima veću otpornost na lomove.

Dodaci kao što su Transitions i Xtractive (tamne na suncu), Xperio (polarizacija), Prevencia (zaštita od plave svjetlosti), antireflenski sloj, sloj protiv grebanja, sloj protiv magljenja, UV zaštita te sloj protiv prljanja dodatno se ne naplaćuju u Vision centru.

Sama dioptrija utječe maksimalno 25% na odabir i cijenu progresiva. Dioptrija je najviše povezana sa stanjivanjem naočalnih leća. Izuzetno je bitno kompletno stanje oka, motorika očnih mišića, akomodacija, snaga oka, niktalopija (noćna sljepoća), strabizam, anizometropija, ambliopya, nystagmus, adicija… Radi toga je pregled kod nas besplatan jer bez detaljnog pregleda i konzultacija za progresive koji se naziva „60min IEXAM“ određivanje vrste i cijene progresiva je nagađanje.

Koliko koštaju progresivi?

Na pitanje “Koliko koštaju progresivi?” je poprilično nezahvalno odgovoriti bez detaljnog pregleda vida koji je za Vas potpuno besplatan i ne obvezuje Vas na kupnju naočala. Progresivi su kompleksni multifokali koji su se s godinama poprilično razvili. U ponudi imamo preko 4.000 različitih cijena ovisno o dizajnu progresiva, širini vidnog polja, debljini naočalne leće, doradama i filterima.

Pregled vida za klasične jednojakosne naočale i pregled vida za progresivne naočale se poprilično razlikuju. Klasičan pregled vida traje 5 do 20 minuta, dok preged vida za progresive traje 60 do 90 minuta. Prilikom detaljnog pregleda vida dioptrija oka je samo jedan od faktora koji određuje koji progresivi su idealni za Vas. Tu su akomodacija oka, vizus, očni mišići, očni tlak, Vaša povijest bolesti, Vaše svakodnevne aktivnosti koje progresivi moraju zadovoljiti te kompletno stanje oka.

Progresivi koji se nalaze u ponudi našeg Vision centra cjenovno idu od 600 EUR za Essilor Varilux Comfort MAX  1.5 orma / Xperio, Xtractive ili Transitions / Prevencia, Sapphire ili Optifog) do maksimalno od 1.090 EUR do 1.570 EUR za Essilor Varilux XR PRO / Transitions / Prevencia, Sapphire ili Optifog (cijena je za 2 para progresivnih naočalnih leća u akcji 1+1 gratis). Najprodavaniji progresivi koji čine 80% svih prodanih progresiva u našem Vision centru su Essilor Varilux XR design koji cjenovno idu od 900 EUR do 1.250 EUR ovisno o debljini progresivne leće. XR design je “best buy” što se tiče svih progresiva jer imaju jako široko vidno polje za blizinu i srednju udaljnost. Omjer cijene i kvalitete je odličan.

Svi Essilor Varilux progresivi u Vision centru imaju kompletnu UV zaštitu od štetnih UVA i UVB zraka, antirefleksni sloj, sloj protiv grebanja, hidrofobni sloj i antistatički sloj koji odbija prašinu s površine leće. Na sve Essilor progresive imate 2 godine garanciju na sve vrste fizičkih oštećenja koju možete aktivirati u našem Vision centru bez obzira u kojoj ste optici u Hrvatskoj kupili Essilor progresivne naočale.

KAKO SE NARUČITI NA KONZULTACIJE I BESPLATAN PREGLED VIDA?

Za sva dodatna pitanja slobodno nam se obratite s povjerenjem na broj telefona 01 3778 539 i mi ćemo učiniti sve što je u našoj moći da budete zadovoljni s kvalitetom i cijenom Vaših novih Essilor progresivnih naočala.

Ova web stranica i svi tekstovi na njoj su intelektualno vlasništvo tvrtke Optopharm d.o.o.. Svako neovlašteno kopiranje ili korištenje podataka sadržanih na ovoj stranici bez prethodnog pisanog dopuštenja tvrtke Optopharm d.o.o. strogo je zabranjeno.

MidasPixel